Puolukka-inkivääri -mocktail

G
4 annosta

Valmistusohje

2 dl (pakaste)puolukoita
(1 rkl raastettua inkivääriä)
1 dl vettä
1,5 rkl sokeria
jääpaloja
4 dl ginger ale -juomasekoitusta
Koristeeksi puolukoita
Lasin reunaan:
kinuskikastiketta
sokeria

  1. Keitä puolukoita (ja raastettua inkivääriä) vedessä muutaman minuutin ajan, kunnes puolukan kuori menee rikki. Kaada seos kulhon päällä olevaan siivilän läpi ja painele seosta lusikalla siivilää vasten. Hyödynnä siivilään jäänyt sose esimerkiksi jugurtin tai puuron lisukkeena. 
  2. Siirrä siivilöity sose takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Keitä seosta hiljalleen muutaman minuutin ajan, kunnes sokeri liukenee. Jos sose on kovin paksua, lisää 2 rkl vettä. Jäähdytä. Jos et käytä sosetta heti, säilytä sitä jääkaapissa. 
  3. Jos haluat laseihin koristereunukset, kasta lasin reuna ensin kinuskikastikkeeseen ja sen jälkeen sokeriin. 
  4. Kokoa juoma: Mittaa reilu ruokalusikallinen sosetta lasin pohjalle, lusikoi päälle runsaasti jäitä ja kaada päälle desin verran inkiväärijuomaa. Sekoita varovasti lusikalla ja koristele halutessasi kokonaisilla puolukoilla. 
Hiilijalanjälki
0.21 kg CO2 ekv
  • Energia 107 kcal/annos
  • Rasva 2.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 20.7 g
  • Sokerit 20.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 6.9 mg
  • Kalsium 21.3 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 4.6 mg

Testattu Marttakeittiössä