Puolukka-omenahillo
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/DSC1347.jpg
Puolukka-omenahillo
Valmistusohje
1 kg (2 l) puolukoita
2 l paloiteltuja omenoita
2 dl vettä
750 g-1 kg (9-12 dl) sokeria
- Keitä puhdistettuja puolukoita ja kuorittuja, paloiteltuja omenoita vedessä noin 10 minuuttia.
- Sekoita joukkoon sokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia.
- Laita hillo puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja sulje kannet välittömästi.
0.1 kg CO2 ekv
- Energia 51 kcal/annos
- C-vitamiini 1.4 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 3.1 mg
- Natrium 0.2 mg
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Sokerit 12.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.4 g
- Proteiini 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.1 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gPuolukka
-
1300 gOmena, ulkomainen, kuorittu
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
900 gSokeri