Puolukka-omenamehu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/11/puolukkajuomat_vaaka_h.jpg
Puolukka-omenamehu
Mausta mehu vuodenaikojen mukaan: jouluna kanelitangolla, tähtianiksella tai kokonaisilla neilikoilla, kesällä ja syksyllä yrteillä. Valloittavan makuisen mehun saat, kun lisäät mehuun muutaman oksan tuoretta rosmariinia. Lisää mausteet sokerin lisäyksen yhteydessä…
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Joulu
- Juomat
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Talvi
- Vegaaninen
Valmistusohje
(1 l valmista mehua)
4 dl (200 g) puolukoita
500 g (n. 3 kpl) omenoita
1 l vettä
1–1,5 dl sokeria/1 l mehua (tuorekäyttöön)
- Survo puolukat kattilan pohjalla.
- Pese omenat, poista siemenkodat, paloittele ja laita palat kattilaan. Lisää vesi.
- Kuumenna seos kiehuvaksi ja alenna sen jälkeen lämpötila keskilämmölle. Anna seoksen poreilla noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
- Siivilöi mehu. Jos haluat kirkasta mehua, älä painele massaa, vaan pyörittele siivilää, niin että mehu irtoaa massasta.
- Kaada mehu puhtaaseen kattilaan. Kuumenna mehu, lisää sokeri ja kiehauta.
- Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut. Kaada mehu puhtaisiin pulloihin. Säilytä kylmässä.
- Laimenna mehua veteen oman maun mukaan (esim. 1:1) tai juo sellaisenaan.
Vinkki! Mehu säilyy pullotettuna jääkaapissa ainakin kaksi viikkoa.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 68 kcal/annos
- Rasva 0.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.4 g
- Sokerit 15.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 1.5 mg
- Kalsium 9.9 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 5.5 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gSokeri
-
1000 gVesi, vesijohtovesi
-
500 gOmena, kotimainen, kuorittu
-
200 gPuolukka