Puolukka-omenamehu

Mausta mehu vuodenaikojen mukaan: jouluna kanelitangolla, tähtianiksella tai kokonaisilla neilikoilla, kesällä ja syksyllä yrteillä. Valloittavan makuisen mehun saat, kun lisäät mehuun muutaman oksan tuoretta rosmariinia. Lisää mausteet sokerin lisäyksen yhteydessä…

G
10 annosta

Valmistusohje

(1 l valmista mehua)

4 dl (200 g) puolukoita
500 g (n. 3 kpl) omenoita
1 l vettä
1–1,5 dl sokeria/1 l mehua (tuorekäyttöön)

  1. Survo puolukat kattilan pohjalla.
  2. Pese omenat, poista siemenkodat, paloittele ja laita palat kattilaan. Lisää vesi.
  3. Kuumenna seos kiehuvaksi ja alenna sen jälkeen lämpötila keskilämmölle. Anna seoksen poreilla noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
  4. Siivilöi mehu. Jos haluat kirkasta mehua, älä painele massaa, vaan pyörittele siivilää, niin että mehu irtoaa massasta.
  5. Kaada mehu puhtaaseen kattilaan. Kuumenna mehu, lisää sokeri ja kiehauta.
  6. Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut. Kaada mehu puhtaisiin pulloihin. Säilytä kylmässä.
  7. Laimenna mehua veteen oman maun mukaan (esim. 1:1) tai juo sellaisenaan.

Vinkki! Mehu säilyy pullotettuna jääkaapissa ainakin kaksi viikkoa.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 68 kcal/annos
  • Rasva 0.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.4 g
  • Sokerit 15.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 1.5 mg
  • Kalsium 9.9 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 5.5 mg