Puolukka-talkkunapiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/04/80b6b37f-4295-4bbf-819b-c0131716165e.jpg
Puolukka-talkkunapiirakka
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvis
- Maidoton
- Makea leivonta
- Marjat
- Syksy
- Vegaaninen
Valmistusohje
Pohja:
150 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
2 dl gluteenitonta kaura-talkkunajauhoa (esim. Hirvelä)
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl ksantaania
0,25 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
1 tl kanelia
2 rkl vettä
Täyte:
400 g soijarahkaa (Alpro go-on)
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeri
1 rkl perunajauhoja
3 dl puolukoita
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm piirakka- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi vielä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina vuokaan ja vuoan reunoille kylmällä vedellä kostutetuin käsin. Paista pohjataikinaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Painele pullistunut piirakkapohja vähän litteämmäksi juomalasin pohjaa apuna käyttäen, jotta täyte mahtuu vuokaan.
- Valmista täyte. Sekoita soijarahkan joukkoon maissitärkkelys, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle puolukat. Paista vielä 25 minuuttia.
- Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Säilytä valmis piirakka jääkaapissa.
Hiilijalanjälki
0.22 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 186 kcal/annos
- C-vitamiini 1.5 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 116.8 mg
- Natrium 191.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Sokerit 17.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.9 g
- Proteiini 1.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
- Rasva 10.8 g
Pääraaka-aineet
-
150 gmargariinia
-
85 gsokeria (1 dl)
-
100 ggluteenittomia kauratalkkunoita (esim. Hirvelän) (2 dl)
-
1 tlleivinjauhetta
-
0.25 tlksantaania
-
0.25 tlsuolaa
-
0.5 tlkardemummaa
-
1 tlkanelia
-
2 rklvettä
-
400 gsoijarahkaa
-
65 gsokeria (0,75 dl)
-
1 tlvaniljasokeria
-
1 rklperunajauhoja
-
200 gpuolukoita (3 dl)