Puolukkainen punasipulihilloke

4 annosta

Valmistusohje

2-3 punasipulia
noin 2 rkl öljyä
1 dl puolukoita (pakastimesta)
1 dl viinietikkaa
0,5 sitruunan mehu
hunajaa maun mukaan (noin 0,5 dl)
noin 2 dl vettä
ripaus suolaa ja mustapippuria

1. Halkaise kuoritut sipulit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuullota sipulisuikaleita hetki öljyssä.
3. Lisää joukkoon puolukat, etikka, sitruunamehu, hunaja ja vesi. Keitä hilloketta, kunnes sipuli on pehmeätä ja neste lähes haihtunut. Lisää vettä tarvittaessa keittämisen aikana.
4. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Kaada hilloke joko tarjoilukulhoon tai kuumaan lasipurkkiin, sulje kansi välittömästi. Anna hillokkeen jäähtyä.
6. Hilloke säilyy kylmässä ainakin viikon.
7. Hilloke sopii tarjottavaksi esim. kinkun, riista-,lammas- ja makkararuokien kanssa.

Vinkki: Kauniiseen purkkiin laitettuna hilloke on mukava ruokatuliainen ja -lahja.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.18 kg CO2 ekv
  • Energia 98 kcal/annos
  • C-vitamiini 4 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 14.7 mg
  • Natrium 146.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 11.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.6 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 5.2 g