Puolukkainen ruiskääretorttu

20 annosta

Valmistusohje

4 munaa
1 dl sokeria
1 ½ dl ruissihtijauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
3½ dl puolukoita
n. ½ dl sokeria (tai makeutusainetta)
1 tl  kanelia
1 tlk (250 g) rahkaa
1 dl kevytvispikermaa

koristeluun:
1 dl kevytvispikermaa
1 tl vaniljasokeria
puolukoita

  1. Valmista kääretorttu. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita ruissihtijauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle.
  4. Paista 225°C:ssa 8-10 minuuttia.
  5. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  6. Valmista täyte. Soseuta puolukat.
  7. Vaahdota täytteeseen ja pinnalle tuleva kerma. Ota vaahdosta ½ ja sekoita täytteen muiden ainesten joukkoon.
  8. Levitä täyte pohjalle.
  9. Kääri pohja rullaksi leivinpaperin avulla ja anna maustua jääkaapissa.

    Nosta rulla tarjoiluastiaan.
    Koristele lopulla kermavaahdolla ja puolukoilla.
  • Kermavaahdon tilalla voi kokeilla esimerkiksi maustamatonta tuorejuustoa tai vaniljatuorejuustoa.
Hiilijalanjälki
0.16 kg CO2 ekv
  • Energia 94 kcal/annos
  • Rasva 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.6 g
  • Sokerit 8.2 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 58.9 mg
  • Kalsium 63.5 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 1.2 mg