Puolukkainen ruiskääretorttu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_4365.jpg
Puolukkainen ruiskääretorttu
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Marjat
- Talvi
Valmistusohje
4 munaa
1 dl sokeria
1 ½ dl ruissihtijauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
3½ dl puolukoita
n. ½ dl sokeria (tai makeutusainetta)
1 tl kanelia
1 tlk (250 g) rahkaa
1 dl kevytvispikermaa
koristeluun:
1 dl kevytvispikermaa
1 tl vaniljasokeria
puolukoita
- Valmista kääretorttu. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita ruissihtijauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan.
- Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle.
- Paista 225°C:ssa 8-10 minuuttia.
- Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Soseuta puolukat.
- Vaahdota täytteeseen ja pinnalle tuleva kerma. Ota vaahdosta ½ ja sekoita täytteen muiden ainesten joukkoon.
- Levitä täyte pohjalle.
- Kääri pohja rullaksi leivinpaperin avulla ja anna maustua jääkaapissa.
–
Nosta rulla tarjoiluastiaan.
Koristele lopulla kermavaahdolla ja puolukoilla.
- Kermavaahdon tilalla voi kokeilla esimerkiksi maustamatonta tuorejuustoa tai vaniljatuorejuustoa.
0.16 kg CO2 ekv
- Energia 94 kcal/annos
- Rasva 4.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 3.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.6 g
- Sokerit 8.2 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 58.9 mg
- Kalsium 63.5 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 1.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 dlPuolukka
-
1 tlVanilliinisokeri
-
1 dlKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
-
1/2 dlSokeri
-
1 dlKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
3 1/2 dlPuolukka
-
1 tlLeivinjauhe
-
1 1/2 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
1 dlSokeri
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton