Puolukkajuoma
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/Puolikkajuoma.jpg
Puolukkajuoma
Valmistusohje
1 kg puolukoita
1,2 l vettä
1/4 tl viini- tai sitruunahappoa
tilkka vettä
sokeria 300 g/1 l mehua
- Survo peratut marjat.
- Kaada vesi marjasurvoksen päälle.
- Liuota viini- tai sitruunahappo vesitilkkaan ja lisää survokseen.
- Anna seoksen seisoa kaksi vuorokautta viileässä, sekoita muutaman kerran.
- Siivilöi mehu siivilävaatteen läpi.
- Mittaa mehu ja sokeri. Lisää mehuun sokeri ja sekoita, kunnes se liukenee.
- Pullota.
–
Tarjolle tuotaessa mehu laimennetaan 1:1.
Mehu säilyy hyvässä säilytyspaikassa ilman pastörointia jouluun saakka.
Pastöroitu tai pakastettu mehu säilyy aina seuraavaan satokauteen asti.
0.75 kg CO2 ekv
- Energia 97 kcal/annos
- Rasva 1.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 1.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.5 g
- Sokerit 16.8 g
- Kuitu, kokonais- 6.3 g
- Natrium 3.5 mg
- Kalsium 64.1 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 18.9 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklVesi, vesijohtovesi
-
2 gSitruunamehu
-
12 dlVesi, vesijohtovesi
-
1000 gPuolukka