Puolukkakeikaus
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Puolukkakeikaus.jpg
Puolukkakeikaus
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Marjat
- Syksy
Valmistusohje
vuokaan:
50 g margariinia tai voita
1 1/2 dl fariinisokeria
2 omenaa
2 dl puolukoita
1 dl kookoshiutaleita
taikina:
175 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl mantelirouhetta
- Mittaa tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle margariini tai voi ja fariinisokeri.
- Kuumenna vuokaa uunissa 175°C:ssa noin 3 minuuttia niin, että rasva ja sokeri sulavat.
- Tasoittele rasva-sokeriseos vuoan pohjalle.
- Kuori omenat ja paloittele pieniksi kuutioiksi.
- Laita puolukat ja omenakuutiot vuokaan ja ripottele päälle kookoshiutaleet.
- Vaahdota rasva ja sokeri.
- Lisää vaahtoon munat yksitellen vatkaten.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mantelirouhe.
- Lisää seos taikinaan ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
- Levitä taikina puolukka-omenakerroksen päälle.
- Paista kakkua uunissa 175°C:ssa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
–
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille.
Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Hiilijalanjälki
0.23 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 270 kcal/annos
- C-vitamiini 1.6 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 91.6 mg
- Natrium 172.4 mg
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Sokerit 21.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 31.4 g
- Proteiini 3.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Rasva 15.3 g
Pääraaka-aineet
-
50 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 1/2 dlSokeri
-
2 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
2 dlPuolukka
-
1 dlKookoshiutale
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 tlLeivinjauhe
-
40 gManteli
-
175 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
2 dlSokeri
-
1 tlVanilliinisokeri