Puolukkamehu

G
4 annosta

Valmistusohje

1 kg puolukoita
1,2 l vettä
1/4 tl viini- tai sitruunahappoa
300 g sokeria/mehulitra

  1. Puhdista marjat.
  2. Survo marjat sosemyllyllä, tehosekoittimella tai survimella.
  3. Kiehauta ja jäähdytä vesi. Kaada jäähtynyt vesi marjasurvoksen päälle.
  4. Sekoita viini- tai sitruunahappo joukkoon.
  5. Anna seoksen seisoa kaksi vuorokautta kylmässä. Sekoita muutaman kerran.
  6. Siivilöi mehu harsokankaan läpi.
  7. Mittaa mehu ja sekoita sokeri joukkoon, niin että se liukenee. Sokeria lisätään 300 g mehulitraa kohti.
  8. Pullota mehu.
  • Happamista marjoita valmistettu mehu säilyy hyvässä säilytyspaikassa ilman pastörointia aina jouluun saakka. Jos raakamehun halutaan säilyvän koko satokauden, se tulee joko pakastaa tai pastöroida
Hiilijalanjälki
0.75 kg CO2 ekv
  • Energia 97 kcal/annos
  • Rasva 1.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.5 g
  • Sokerit 16.8 g
  • Kuitu, kokonais- 6.3 g
  • Natrium 3.5 mg
  • Kalsium 63.9 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 18.8 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus