Puolukkamehu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/Puolikkamehu.jpg
Puolukkamehu
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juomat
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
1 kg puolukoita
1,2 l vettä
1/4 tl viini- tai sitruunahappoa
300 g sokeria/mehulitra
- Puhdista marjat.
- Survo marjat sosemyllyllä, tehosekoittimella tai survimella.
- Kiehauta ja jäähdytä vesi. Kaada jäähtynyt vesi marjasurvoksen päälle.
- Sekoita viini- tai sitruunahappo joukkoon.
- Anna seoksen seisoa kaksi vuorokautta kylmässä. Sekoita muutaman kerran.
- Siivilöi mehu harsokankaan läpi.
- Mittaa mehu ja sekoita sokeri joukkoon, niin että se liukenee. Sokeria lisätään 300 g mehulitraa kohti.
- Pullota mehu.
- Happamista marjoita valmistettu mehu säilyy hyvässä säilytyspaikassa ilman pastörointia aina jouluun saakka. Jos raakamehun halutaan säilyvän koko satokauden, se tulee joko pakastaa tai pastöroida
0.75 kg CO2 ekv
- Energia 97 kcal/annos
- Rasva 1.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 1.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.5 g
- Sokerit 16.8 g
- Kuitu, kokonais- 6.3 g
- Natrium 3.5 mg
- Kalsium 63.9 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 18.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 gSitruunamehu
-
12 dlVesi, vesijohtovesi
-
1000 gPuolukka