Keitetty puolukkaomenamehu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/11/puolukkajuomat_vaaka_h.jpg
Keitetty puolukkaomenamehu
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juomat
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Marjat
- Säilöntä
- Vegaaninen
Valmistusohje
500 g omenoita
4 dl (n. 200 g) puolukoita
1 l vettä
1–1,5 dl sokeria yhtä mehulitraa kohden
- Survo puolukat kattilan pohjalla.
- Pese omenat, poista siemenkodat, paloittele ja laita palat kattilaan. Lisää vesi.
- Kuumenna seos kiehuvaksi ja alenna sen jälkeen lämpötila keskilämmölle. Anna seoksen poreilla noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
- Siivilöi mehu. Jos haluat kirkasta mehua, älä painele massaa, vaan pyörittele sitä omalla painollaan ympäri siivilää.
- Kaada mehu takaisin puhtaaseen kattilaan. Kuumenna mehu, lisää sokeri ja kiehauta. Sekoittele kunnes sokeri on sulanut. Lisää enemmän sokeria, jos haluat mehun säilyvän pullossa pidempään.
- Kaada mehu puhtaisiin pulloihin. Säilytä kylmässä. Laimenna mehua tarjolle oman maun mukaan, esim. 1:1 tai juo sellaisenaan.
Vinkki: Käytä puolukkaomenamassa kiisseliin, pullapiirakan täytteeksi tai perinteiseen pullavanukkaaseen. Makeuta massa sokerilla, fariinisokerilla, siirapilla tai hunajalla.
Hiilijalanjälki
0.48 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 125 kcal/annos
- Rasva 0.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.7 g
- Sokerit 27.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Natrium 3 mg
- Kalsium 19.9 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 11 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
85 gSokeri
-
1000 gVesi, vesijohtovesi
-
200 gPuolukka
-
500 gOmena, kotimainen, kuorittu