Puolukkapore
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/05/lucinan_brunssi_martat_puolukkpore_hpieni.jpg
Puolukkapore
Pirteä puolukkapore on juhlapöydän pirskahtelevin juoma. Puolukkapore syntyy melko vaivattomasti neljästä ainesosasta: pakastepuolukoista, sokerista vedestä ja alkoholittomasta kuohuviinistä.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Juomat
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Marjat
- Pääsiäinen
- Vegaaninen
- Äitienpäivä
Valmistusohje
400 g (pakaste)puolukoita
4 dl vettä
1 dl sokeria
1 plo (alkoholitonta) kuohuviiniä
Koristeeksi: 1–2 limeä, puolukoita, cocktailtikkuja
- Mittaa kattilaan puolukat (jätä halutessasi pieni määrä marjoja juomien koristeluun), vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
- Kaada mehustetut marjat siivilään ja ota mehu talteen. Painele marjoja kevyesti lusikalla tai kauhalla. Jäähdytä mehu jääkaapissa.
- Mittaa jokaiseen lasiin noin 3 ruokalusikallista mehua ja kaada päälle mieleistäsi kuohuvaa.
- Koristele lasit esimerkiksi cocktailtikkuihin pujotetuilla limeviipaleilla ja puolukoilla.
Testattu Marttakeittiössä
0.68 kg CO2 ekv
- Energia 218 kcal/annos
- Rasva 0.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 1.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.4 g
- Sokerit 24 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 7.3 mg
- Kalsium 61.8 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 26.4 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gSitruuna, kuorittu
-
750 gViini, keskiarvo, 8-15 til% alkoholia
-
85 gSokeri
-
400 gVesi, vesijohtovesi
-
400 gPuolukka