Puolukkapore

Pirteä puolukkapore on juhlapöydän pirskahtelevin juoma. Puolukkapore syntyy melko vaivattomasti neljästä ainesosasta: pakastepuolukoista, sokerista vedestä ja alkoholittomasta kuohuviinistä.

G
5 annosta

Valmistusohje

400 g (pakaste)puolukoita
4 dl vettä
1 dl sokeria
1 plo (alkoholitonta) kuohuviiniä
Koristeeksi: 1–2 limeä, puolukoita, cocktailtikkuja

  1. Mittaa kattilaan puolukat (jätä halutessasi pieni määrä marjoja juomien koristeluun), vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
  2. Kaada mehustetut marjat siivilään ja ota mehu talteen. Painele marjoja kevyesti lusikalla tai kauhalla. Jäähdytä mehu jääkaapissa.
  3. Mittaa jokaiseen lasiin noin 3 ruokalusikallista mehua ja kaada päälle mieleistäsi kuohuvaa.
  4. Koristele lasit esimerkiksi cocktailtikkuihin pujotetuilla limeviipaleilla ja puolukoilla.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.68 kg CO2 ekv
  • Energia 218 kcal/annos
  • Rasva 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.4 g
  • Sokerit 24 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 7.3 mg
  • Kalsium 61.8 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 26.4 mg