Puolukkarönttöset

16 annosta

Valmistusohje

16 kpl

taikina:
1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa

täyte:
3 suurta keitettyä perunaa
1 dl ruisjauhoja
2 dl sokeroitua puolukkasurvosta
2 rkl sokeria
suolaa

voitelu:
50 g voita
1 dl maitoa

  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään ja alusta kiinteäksi ja kaulittavaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.
  2. Anna seistä 2–3 tuntia huoneenlämmössä. Peitä astia, jottei taikina kuivu.
  3. Survo kypsät perunat.
  4. Lisää survokseen muut täytteen ainekset.
  5. Muotoile jauhotetulla leivinpöydällä taikina tangoksi. Jaa tanko paloiksi ja pyörittele palat palloiksi.
  6. Kauli pallot ohuiksi pyörylöiksi (halkaisija 15–20 cm). Peitä piirakkapohjat liinalla, jotta ne eivät kuivu leivonnan aikana.
  7. Levitä taikinapohjille puolukkatäytettä.
  8. Käännä taikinan reunat sentin leveydeltä ylöspäin ja rypytä.
  9. Nosta rönttöset leivinpaperille uunipellille.
  10. Paista uunissa 250°C:ssa noin 15 minuuttia.
  11. Voitele lämpimät rönttöset sulatetun voin ja maidon seoksella ja peitä ne tiiviisti voipaperilla ja liinalla.
Hiilijalanjälki
0.11 kg CO2 ekv
  • Energia 104 kcal/annos
  • Rasva 3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.7 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Natrium 167.5 mg
  • Kalsium 15.7 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 1.3 mg