Puolukkasinappi

G
20 annosta

Valmistusohje

2 dl puolukoita
2 dl sokeria
1/2 dl öljyä
1 tl maissitärkkelystä
1 tl suolaa
1/2 – 3/4 dl sinappijauhetta

  1. Soseuta puolukat sauvasekoittimella.
  2. Kaada sose kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, öljy, maissitärkkelys ja suola.
  3. Kuumenna seos kiehuvaksi, sekoita koko ajan.
  4. Keitä seosta pari kolme minuuttia niin, että seos sakenee.
  5. Nosta kattila levyltä ja sekoita sinappijauhe joukkoon.
  6. Kaada sinappi kuumennettuun lasipurkkiin.

    Säilytä jääkaapissa.
Hiilijalanjälki
0.05 kg CO2 ekv
  • Energia 63 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.5 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 4 mg
  • Natrium 116.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 8.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.9 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 2.8 g