Puolukkasinappi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/sinapit33.jpg
Puolukkasinappi
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
2 dl puolukoita
2 dl sokeria
1/2 dl öljyä
1 tl maissitärkkelystä
1 tl suolaa
1/2 – 3/4 dl sinappijauhetta
- Soseuta puolukat sauvasekoittimella.
- Kaada sose kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, öljy, maissitärkkelys ja suola.
- Kuumenna seos kiehuvaksi, sekoita koko ajan.
- Keitä seosta pari kolme minuuttia niin, että seos sakenee.
- Nosta kattila levyltä ja sekoita sinappijauhe joukkoon.
- Kaada sinappi kuumennettuun lasipurkkiin.
–
Säilytä jääkaapissa.
0.05 kg CO2 ekv
- Energia 63 kcal/annos
- C-vitamiini 0.5 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 4 mg
- Natrium 116.5 mg
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Sokerit 8.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.9 g
- Proteiini 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Rasva 2.8 g
Pääraaka-aineet
-
2 dlPuolukka
-
2 dlSokeri
-
1/2 dlRypsiöljy
-
1/3 rklJauho, maissitärkkelys
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
4 rklMausteet, muskottipähkinä, jauhettu