Puolukkatorttu

12 annosta

Valmistusohje

Täyte
5 dl puolukoita
1 dl hillo-marmeladisokeria

Taikina
2 1/2 dl piimää
½ dl öljyä
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl piparkakkumaustetta

Pinnalle
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ dl juoksevaa margariinia

  1. Kiehauta marjat ja hillo-marmeladisokeri.
  2. Sekoita piimä, öljy ja sokeri.
  3. Sekoita mauste ja sooda jauhoon.
  4. Lisää jauho piimäseokseen, sekoita.
  5. Kaada taikina pyöreään, suurehkoon piirakkavuokaan. Kaada puolukkaseos pinnalle.
  6. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, sokeri ja rasva murumaiseksi seokseksi ja ripottele paistoksen pinnalle.
  7. Paista uunissa 200°C:ssa noin 25–30 minuuttia.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.22 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 286 kcal/annos
  • Rasva 8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 51.7 g
  • Sokerit 27.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Natrium 135.9 mg
  • Kalsium 42.2 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 2.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus