Puolukkatorttu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/puolukkatorttunetti.jpg
Puolukkatorttu
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kananmunaton
- Makea leivonta
- Marjat
- Syksy
Valmistusohje
Täyte
5 dl puolukoita
1 dl hillo-marmeladisokeria
Taikina
2 1/2 dl piimää
½ dl öljyä
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl piparkakkumaustetta
Pinnalle
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ dl juoksevaa margariinia
- Kiehauta marjat ja hillo-marmeladisokeri.
- Sekoita piimä, öljy ja sokeri.
- Sekoita mauste ja sooda jauhoon.
- Lisää jauho piimäseokseen, sekoita.
- Kaada taikina pyöreään, suurehkoon piirakkavuokaan. Kaada puolukkaseos pinnalle.
- Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, sokeri ja rasva murumaiseksi seokseksi ja ripottele paistoksen pinnalle.
- Paista uunissa 200°C:ssa noin 25–30 minuuttia.
0.22 kg CO2 ekv
- Energia 286 kcal/annos
- Rasva 8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 51.7 g
- Sokerit 27.4 g
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Natrium 135.9 mg
- Kalsium 42.2 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 2.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 dlSokeri
-
1 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1/2 dlRasvaseos, juokseva, 80%, keskiarvo
-
1 dlKaurahiutale
-
3 tlKaneli, jauhettu
-
1 tlRuokasooda
-
4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 1/2 dlSokeri
-
1/2 dlRypsiöljy
-
2 1/2 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
-
1 dlSokeri
-
5 dlPuolukka