Puolukkavaahto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/talkkunamustikkavaahto.jpg
Puolukkavaahto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Marjat
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
2 dl puolukoita
2 dl kuohukermaa
1 dl valmista kinuskikastiketta
koristeeksi: puolukoita
- Soseuta puolukat.
- Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon kinuskikastike ja jatka vatkaamista.
- Sekoita puolukkasurvos varovasti vaahdon joukkoon.
- Lusikoi vaahto annosmaljoihin.
- Koristele kokonaisilla puolukoilla.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
0.31 kg CO2 ekv
- Energia 270 kcal/annos
- Rasva 23.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 15.8 g
- Proteiini 1.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.4 g
- Sokerit 13.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 21.9 mg
- Kalsium 59.5 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 3.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 dlPuolukka
-
1 dlJälkiruokakastike, kinuskikastike
-
2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
2 dlPuolukka