Purjo-perunasosekeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/IMG_03291_muok.jpg
Purjo-perunasosekeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
1 purjo
1 sipuli
6-7 perunaa
1–1½ l kasvislientä
suolaa
valkopippuria
1/2 tl rakuunaa
kermaa
persiljaa silputtuna
1.Halkaise ja huuhtele purjo, suikaloi se.
2.Kuori ja lohko sipuli sekä perunat.
3.Keitä ainekset pehmeiksi kasvisliemessä noin 20–30 minuuttia.
4.Soseuta keitto.
5.Mausta keitto ja lisää kerma. Kuumenna. Maista ja mausta mieleiseksi.
6.Ripottele pinnalle persiljasilppua.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.53 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 95 kcal/annos
- Rasva 1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 3.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.6 g
- Sokerit 2.5 g
- Kuitu, kokonais- 2.9 g
- Natrium 847.6 mg
- Kalsium 47 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 30.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 dlruokakermaa
-
3 rklPersilja
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
12 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
6 kplPeruna, kuorittu
-
300 gPurjosipuli