Puutarhurin kesälimonadi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/herukkamehu.jpg
Puutarhurin kesälimonadi
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Junnukokki
- Juomat
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
Valmistusohje
2 ½ l vettä
1 litra mustaherukan lehtiä tai 1 litra raparperin paloja
(1-2 dl ruusun terälehtiä omasta puutarhasta)
2 sitruunaa
1-3 dl hunajaa tai sokeria maun mukaan
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon huuhdellut mustaherukanlehdet tai raparperinpalat (ja halutessa ruusun terälehdet). Älä keitä enää ja siirrä kattila liedeltä.
- Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehu.
- Lisää sitruunamehu ja sitruunan keltaiset osat juoman joukkoon, sekä hunaja/sokeri.
- Sekoita ja peitä kattila kannella tai kelmulla.
- Anna hautua yön yli.
- Siivilöi juoma, pullota ja laita kylmään. Juoma säilyy jääkaapissa tai kellarissa muutaman päivän.
Vinkki: Kun tarjoat juomaa, puhtaat ruusunlehdet, mansikkaviipaleet ja jääpalat kruunaavat juoman.
Testattu Marttakeittiössä
0.37 kg CO2 ekv
- Energia 117 kcal/annos
- Rasva 0.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.8 g
- Sokerit 25.8 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 4.3 mg
- Kalsium 58.9 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 12.1 mg
Pääraaka-aineet
-
2 dlHunaja
-
2 kplSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
25 dlVesi, vesijohtovesi
-
600 gRaparperi