Pyttipannu

G
4 annosta

Valmistusohje

6 – 7 keitettyä perunaa
1 – 2 sipulia
200 – 300 g makkaraa tai tähteeksi jäänyttä lihaa
öljyä
suolaa, pippuria
paprikajauhetta
1 kananmuna/henk.
pinnalle persiljaa, tilliä tai ruohosipulia

  1. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi.
  2. Hienonna sipuli ja kuutioi makkara/liha.
  3. Paista perunoita pannulla öljyssä hetki.
  4. Lisää hienonnettu sipuli- ja makkara-/lihakuutiot ja jatka ruskistamista.
  5. Maista ja mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
  6. Ripottele pinnalle persiljaa, tilliä tai ruohosipulia.

    Tarjoa paistettujen kananmunien ja etikkapunajuurten tai -kurkun kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.97 kg CO2 ekv
  • Energia 373 kcal/annos
  • Rasva 26.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
  • Proteiini 16.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.6 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 795.1 mg
  • Kalsium 58.6 mg
  • Rauta 2.8 mg
  • C-vitamiini 8.6 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus