Pyttipannu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/liha_pyttipannu_ruotsi_1.jpg
Pyttipannu
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha
- Maidoton
- Perinneherkut
Valmistusohje
6 – 7 keitettyä perunaa
1 – 2 sipulia
200 – 300 g makkaraa tai tähteeksi jäänyttä lihaa
öljyä
suolaa, pippuria
paprikajauhetta
1 kananmuna/henk.
pinnalle persiljaa, tilliä tai ruohosipulia
- Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi.
- Hienonna sipuli ja kuutioi makkara/liha.
- Paista perunoita pannulla öljyssä hetki.
- Lisää hienonnettu sipuli- ja makkara-/lihakuutiot ja jatka ruskistamista.
- Maista ja mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
- Ripottele pinnalle persiljaa, tilliä tai ruohosipulia.
–
Tarjoa paistettujen kananmunien ja etikkapunajuurten tai -kurkun kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.97 kg CO2 ekv
- Energia 373 kcal/annos
- Rasva 26.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
- Proteiini 16.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.6 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 795.1 mg
- Kalsium 58.6 mg
- Rauta 2.8 mg
- C-vitamiini 8.6 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlPaprikajauhe
-
0.25 tlMustapippuri
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklRypsiöljy
-
250 gNakki, tuotekeskiarvo
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
6 1/2 kplPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton