Quesadilla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/02/tulikivi_martat-2022-print-9.jpg
Quesadilla
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
8 kpl pehmeää tortillaa
Savukinkku-ananastäyte:
1 dl tomaattipyreetä
100-150 g (savu)juustoraastetta
180 g savukinkkua
1 tlk ananasmurskaa
1 tl pizzamaustetta
Tulinen broileritäyte:
400 g kypsää broileria
2 dl tomaattisalsaa
100-150 g (cheddar)juustoraastetta
jalopenoja oman maun mukaan
tuoretta basilikaa tai korianteria
½ tl mustapippuria
Maukas kasvistäyte:
1 dl punaista pestoa, salsaa tai tomaattikastiketta
200 g fetaa tai mozzarellaa
100 g pinaattia tai rucolaa
1 sipuli
4 tomaattia
100–150 g juustoraastetta
mustapippuria
- Kuumenna vuolukivinen paistokivi takassa kuumaksi (225-250 °C).
- Valitse mieleinen täyte. Hienonna ja pilko täyteainekset.
- Levitä puolikkaalle tortillalle tomaattipyreetä/-salsaa tms. Lisää loput täytteet. Taita tortillan toinen puoli täytteiden päälle kanneksi.
- Ota kuuma paistokivi takasta. Paista molemmilta puolilta, kunnes juusto sulaa ja pinta on saanut kauniin ruskean värin.
- Halkaise valmiit quesadillat puoliksi. Tarjoa sellaisenaan tai avokadokastikkeen, tomaattisalsan ja ranskankerman kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
1.04 kg CO2 ekv
- Energia 444 kcal/annos
- Rasva 20.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
- Proteiini 30.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.5 g
- Sokerit 4.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Natrium 744.1 mg
- Kalsium 347.7 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 17.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlPaprikajauhe
-
125 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
2 dlTomaattisalsa
-
140 gAnanas, omassa liemessään
-
8 kplVehnätortilla
-
1 dlTomaattisose, tomaattipyree
-
180 gKokolihaleikkele, saunapalvikinkku, rasvaa 6 %
-
400 gBroileri, rintafilee, paistettu, nahaton
-
125 gJuusto, cheddar, rasvaa 34 %
-
50 gPaprika, jalapeno
-
3 rklBasilika, tuore