Keväinen raastekeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/04/kevainen_raastekeitto_pieni-683x1024-1-rotated.jpg
Keväinen raastekeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Kevät
- Maidoton
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
1 sipuli
puolikas purjo
1 porkkana
puolikas palsternakka
puolikas selleri
1 valkosipulin kynsi
1 l lihalientä
0,5 dl tomaattisosetta
1 maustemitallinen valkopippuria
1 tl kuivattua kirveliä
Pinnalle
persiljaa
- Pese ja kuori kasvikset. Hienonna sipulit, viipaloi purjo ja raasta juurekset.
- Kuumenna lihaliemi ja lisää raastetut kasvikset kattilaan.
- Lisää tomaattisose ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 10 minuuttia.
- Ripottele pinnalle persiljaa.
Vinkki! Keittoa voi maustaa esim. chilillä tai maustekastikkeella.
Testattu Marttakeittiössä
0.55 kg CO2 ekv
- Energia 93 kcal/annos
- Rasva 1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 3.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.7 g
- Sokerit 9.6 g
- Kuitu, kokonais- 5.6 g
- Natrium 512.7 mg
- Kalsium 78.4 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 35.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklPersilja
-
3 gValkopippuri
-
50 gTomaattisose, tomaattipyree
-
1 kplSipuli
-
10 gLihaliemijauhe/tiiviste
-
9 gValkosipuli
-
0.5 kplJuuriselleri/mukulasellerit
-
1 kplPalsternakka
-
1 kplPorkkana
-
0.5 purjoPurjo