Raastesalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Raastesalaatti_vaaka_2.jpg
Raastesalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Salaatit
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
3 porkkanaa
200 g varhaiskaalia
2 dl pakastemaissia
2 rkl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia
Kastike:
0,5 dl öljyä
1 tl timjamia
2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
ripaus sokeria
- Raasta porkkanat ja kaali karkeaksi raasteeksi.
- Sekoita raasteiden joukkoon maissit ja hienonnettu persilja.
- Sekoita kulhossa kastikkeen aineet. Kaada raastesalaatin joukkoon ja nostele sekaisin.
- Anna maustua hetki.
Testattu Marttakeittiössä
0.38 kg CO2 ekv
- Energia 158 kcal/annos
- Rasva 11 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 1.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.7 g
- Sokerit 5.8 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 303.2 mg
- Kalsium 44.8 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 29.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlMustapippuri
-
0.25 tlSokeri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
30 gSitruunamehu
-
1 tlMausteet, timjami, kuivattu
-
3 rklRypsiöljy
-
2 rklPersilja
-
100 gMaissi, jyvät
-
200 gValkokaali, keräkaali
-
3 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana