Raejuusto-hedelmäsalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/raejuusto-hedelm_salaatti2.jpg
Raejuusto-hedelmäsalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
1 prk (200 g) raejuustoa
1 banaani
1 kiivi
1 omena
1 tlk (140 g) ananasrenkaita omassa liemessään
2 rkl mantelilastuja
- Valuta raejuustosta neste pois.
- Kuori banaani ja kiivi.
- Avaa ananaspurkki ja kaada mehu talteen.
- Paloittele hedelmät pieniksi paloiksi ja sekoita varovasti raejuuston sekaan.
- Lisää hieman ananaslientä.
- Paahda mantelilastut pannulla varovasti.
- Annostele salaatti kulhoihin.
- Ripottele mantelilastut päälle.
- Vinkki: Vaihtelua saat kokeilemalla erilaisia hedelmiä. Kokeile esimerkiksi appelsiinia, viinirypäleitä tai melonia.
Testattu Marttakeittiössä
Katso video
1.96 kg CO2 ekv
- Energia 130 kcal/annos
- Rasva 2.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.3 g
- Sokerit 14.5 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 151.7 mg
- Kalsium 56.6 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 18.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplKiivi, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
9 gManteli
-
140 gAnanas, omassa liemessään
-
1 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
100 gBanaani, kuorittu
-
200 gRaejuusto, rasvaa 2-5 %