Rahkaherkku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/rahkaherkku-ID-24212.jpg
Rahkaherkku
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
Valmistusohje
250 g maitorahkaa
1 dl maitoa (tai kermaa)
2 – 5 dl marjoja tai hedelmäpaloja
sokeria
1 tl vaniljasokeria
- Sekoita rahka ja maito sekaisin.
- Lisää marjat/hedelmäpalat (määrä riippuu niiden happamuudesta).
- Maista ja mausta mieleiseksi.
Vinkki: Käyttäessäsi maidon sijasta vaahdoksi vatkattua kermaa, jälkiruoasta tulee pehmeämmän makuinen.
Testattu Marttakeittiössä
0.73 kg CO2 ekv
- Energia 200 kcal/annos
- C-vitamiini 17.3 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 226.6 mg
- Natrium 145.7 mg
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Sokerit 26.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 35 g
- Proteiini 14.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Rasva 2 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
1 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
3 1/2 dlMustikka, metsämustikka
-
2 rklSokeri
-
1 tlVanilliinisokeri