Rahkajuusto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/03/pahkinasalaatti_rahkajuusto2_vaaka_MARTAT_H.jpg
Rahkajuusto
Yrttinen tai pippurinen rahkajuusto on tarjolle kumottuna kuin suolainen pasha. Valmista helpolla ohjeellamme rahkajuusto pääsiäisen aamiaispöytään – sekoita illalla ainekset, laita kylmään maustumaan ja valumaan ja näin juusto on kuin…
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Pääsiäinen
Valmistusohje
1 tlk rahkaa
2 tlk kermaviiliä
1/2 tl suolaa
yrttejä ja mausteita saatavuuden ja maun mukaan
- Sekoita keskenään maitorahka, kermaviili, suola ja valitsemasi mausteet ja/tai yrtit.
- Kaada massa suodatinpussilla vuorattuun kahvisuodattimeen tai sideharsolla vuorattuun siivilään.
- Peitä esim. muovikelmulla ja aseta päälle kevyt paino. Sopivan muotoisen ja painoisen painon saat laittamalla vettä tukevaan muovipussiin ja sulkemalla sen hyvin.
- Anna juuston maustua painon alla viileässä seuraavaan päivään.
- Kumoa valmis juusto tarjoiluvadille.
–
Tarjoa leivän päällysteenä.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
0.18 kg CO2 ekv
- Energia 49 kcal/annos
- C-vitamiini 0.7 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 78.3 mg
- Natrium 156.7 mg
- Sokerit 2.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3 g
- Proteiini 3.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Rasva 2.5 g
Pääraaka-aineet
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
400 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklBasilika, tuore