Rahkakakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/rahkakakku4.jpg
Rahkakakku
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Pääsiäinen
Valmistusohje
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
100 g mantelirouhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tippaa karvasmanteliöljyä
2 prk (500 g) rahkaa
2 dl kuohukermaa
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita varovasti joukkoon mantelirouhe-vanilja-jauhoseos, karvasmanteliöljy, rahka ja lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma.
- Kaada seos hyvin voideltuun korppujauhotettuun n. 3 l vuokaan (tai pieniin annosvuokiin).
- Paista 175°C:ssa noin 1 tunti.
–
Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
Tämä sisältä kostea kakku on parhaimmillaan aivan tuoreena kermavaahdon ja hillon/pakastemarjojen kanssa nautittuna.
0.23 kg CO2 ekv
- Energia 179 kcal/annos
- C-vitamiini 0.6 mg
- Rauta 1 mg
- Kalsium 95.3 mg
- Natrium 69.4 mg
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Sokerit 2.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.2 g
- Proteiini 9.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
- Rasva 12.6 g
Pääraaka-aineet
-
1 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
100 gManteli
-
500 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
1 tlVanilliinisokeri
-
1 gRypsiöljy