Raikas appelsiinisalaatti

Alkuvuonna veriappelsiini on sesongissa, joten silloin on loistava aika valmistaa siitä raikas salaatti. Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää joukkoon noin 200 g keitettyä kauraa tai riisiä.

G
4 annosta

Valmistusohje

200 g pakastekasviksia, esim. kukkakaalia tai vihreitä papuja
2 (veri)appelsiinia
1 pss salaattia tai salaattisekoitusta
2 rkl siemensekoitusta
Kastike:
2 rkl (veri)appelsiininmehua
(valkoviinietikkaa)
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
0,25 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl hunajaa
Tarjoiluun:
siemenseosta

  1. Valmista pakastekasvikset pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Viipaloi kuoritut appelsiinit ja valuta leikkuulaudalle kertynyt mehu kulhoon.
  3. Valmista kastike. Jos mehun määrä jää vajaaksi, jatka sitä tilkalla valkoviinietikkaa. Vatkaa öljy haarukalla mehun joukkoon. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja hunajalla. Sekoita kastike kasvisten joukkoon.
  4. Asettele tarjoiluastialle salaattia, kasvikset ja appelsiiniviipaleet. Ripottele päälle siemeniä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.68 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 203 kcal/annos
  • Rasva 10.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 22.3 g
  • Sokerit 20.1 g
  • Kuitu, kokonais- 4.8 g
  • Natrium 223.4 mg
  • Kalsium 120 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 65.6 mg