Raikas appelsiinisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/puolivalmista_kukkakaalisalaatti_vaaka_h.jpg
Raikas appelsiinisalaatti
Alkuvuonna veriappelsiini on sesongissa, joten silloin on loistava aika valmistaa siitä raikas salaatti. Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää joukkoon noin 200 g keitettyä kauraa tai riisiä.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Salaatit
- Talvi
Valmistusohje
200 g pakastekasviksia, esim. kukkakaalia tai vihreitä papuja
2 (veri)appelsiinia
1 pss salaattia tai salaattisekoitusta
2 rkl siemensekoitusta
Kastike:
2 rkl (veri)appelsiininmehua
(valkoviinietikkaa)
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
0,25 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl hunajaa
Tarjoiluun:
siemenseosta
- Valmista pakastekasvikset pakkauksen ohjeen mukaan.
- Viipaloi kuoritut appelsiinit ja valuta leikkuulaudalle kertynyt mehu kulhoon.
- Valmista kastike. Jos mehun määrä jää vajaaksi, jatka sitä tilkalla valkoviinietikkaa. Vatkaa öljy haarukalla mehun joukkoon. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja hunajalla. Sekoita kastike kasvisten joukkoon.
- Asettele tarjoiluastialle salaattia, kasvikset ja appelsiiniviipaleet. Ripottele päälle siemeniä.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.68 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 203 kcal/annos
- Rasva 10.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 3.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 22.3 g
- Sokerit 20.1 g
- Kuitu, kokonais- 4.8 g
- Natrium 223.4 mg
- Kalsium 120 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 65.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklHunaja
-
1 tlMustapippuri
-
2 rklRypsiöljy
-
1 rklSeesaminsiemen, kuorineen
-
200 gPakastekasvissekoitus, aurinkokasvikset, porkkana-papu
-
0.35 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklAuringonkukansiemen
-
150 gSalaatti, vihreä
-
2 kplAppelsiini, punnittu kuorineen
-
1 rklHunaja