Raitajuurta carpaccion tapaan
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/martat_raitajuuri_carpaccion_tapaan_h-rotated.jpg
Raitajuurta carpaccion tapaan
Juurikkaiden raidat tahtovat himmetä keitettäessä. Sitruunan hapan mehu auttaa raitoja säilymään paremmin.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Syksy
- Talvi
- Välipalat
Valmistusohje
4-5 raitajuurta
1 sitruuna
Kastike:
2 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 tl hunajaa (tai sokeria)
1 tl suolaa
0,25 tI rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
0,5 dl kuohukermaa
noin 100 g vuohenjuustoa
(rucolan tai salaatin lehtiä)
(2-3 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä)
- Lorauta sitruunasta puristettu mehu keitinveteen ja keitä raitajuuret viittä vaille kypsiksi.
- Kuori hieman jäähtyneet raitajuuret ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Levitä noin puolet kastikkeesta laakealle tarjoiluastialle. Levitä päälle raitajuuriviipaleet. Lusikoi loppu kastike viipaleiden päälle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Paloittele vuohenjuusto pieniksi kuutioiksi, kääntele kermavaahdon joukkoon ja tarjoa raitajuurien kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
# Juurikas
Hiilijalanjälki
0.68 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 303 kcal/annos
- Rasva 24.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.9 g
- Proteiini 8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.6 g
- Sokerit 10.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Natrium 756.2 mg
- Kalsium 104.4 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 13.7 mg
Pääraaka-aineet
-
20 gKurpitsan siemenet
-
100 gJuusto, vuohenjuusto, chèvre, rasvaa 30%, vuohenmaito
-
50 gKuohukerma
-
2.5 gMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlHunaja
-
3 rklOliiviöljy
-
2 rklViinietikka
-
1 kplSitruuna, kuorittu
-
5 kplPunajuuri