Rakastunut leipä

Leipä taittuu moneksi – myös herkulliseksi jälkiruoaksi. Tässä ohjeessa leipää käytetään jälkiruoan pohjassa ja strösselissä.

4 annosta

Valmistusohje

Pohja:
noin 200 g siemenleipää, esim. Fazer Real Ruis
75 g voita
0,5 dl fariinisokeria

Vadelma-mascorponevaahto:
250 g mascarpone juustoa
1 dl ranskankermaa tai kreikkalaista jogurttia
0,5 dl tomusokeria
2–3 dl kotimaisia vadelmia

Strösseli:
2 hapankorppua tai I viipale
siemenleipää
25 g voita
2 rkl fariinisokeria

  1. Valmista pohja. Hienonna leipäviipaleet leipäveitsellä tai monitoimikoneessa. Sekoita sulatettu voi ja fariinisokeri joukkoon. Levitä leipämassa piirakkavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Sekoita mascarpone-juusto, ranskankerma tai jogurtti, tomusokeri ja vadelmat keskenään. Säästä muutama vadelma koristeluun.
  3. Hienonna hapankorput tai leipäviipale monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon strösselin muut aineet. Paista strösseliä paistinpannulla sen verran, että se saa väri. Anna jäähtyä.
  4. Ota vuoka jääkaapista ja nostele vadelma-mascarponevaahto päälle.
  5. Koristele strösselillä ja tuoreilla vadelmilla.
Hiilijalanjälki
1.2 kg CO2 ekv
  • Energia 721 kcal/annos
  • Rasva 51.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 27.2 g
  • Proteiini 12.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 56.8 g
  • Sokerit 31.3 g
  • Kuitu, kokonais- 7.1 g
  • Natrium 568.1 mg
  • Kalsium 104.7 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • C-vitamiini 16.1 mg