Rakastunut leipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/01/rakastunut_leipa.jpg
Rakastunut leipä
Leipä taittuu moneksi – myös herkulliseksi jälkiruoaksi. Tässä ohjeessa leipää käytetään jälkiruoan pohjassa ja strösselissä.
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Kesä
- Makea leivonta
- Marjat
- Välipalat
Valmistusohje
Pohja:
noin 200 g siemenleipää, esim. Fazer Real Ruis
75 g voita
0,5 dl fariinisokeria
Vadelma-mascorponevaahto:
250 g mascarpone juustoa
1 dl ranskankermaa tai kreikkalaista jogurttia
0,5 dl tomusokeria
2–3 dl kotimaisia vadelmia
Strösseli:
2 hapankorppua tai I viipale
siemenleipää
25 g voita
2 rkl fariinisokeria
- Valmista pohja. Hienonna leipäviipaleet leipäveitsellä tai monitoimikoneessa. Sekoita sulatettu voi ja fariinisokeri joukkoon. Levitä leipämassa piirakkavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Sekoita mascarpone-juusto, ranskankerma tai jogurtti, tomusokeri ja vadelmat keskenään. Säästä muutama vadelma koristeluun.
- Hienonna hapankorput tai leipäviipale monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon strösselin muut aineet. Paista strösseliä paistinpannulla sen verran, että se saa väri. Anna jäähtyä.
- Ota vuoka jääkaapista ja nostele vadelma-mascarponevaahto päälle.
- Koristele strösselillä ja tuoreilla vadelmilla.
1.2 kg CO2 ekv
- Energia 721 kcal/annos
- Rasva 51.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 27.2 g
- Proteiini 12.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 56.8 g
- Sokerit 31.3 g
- Kuitu, kokonais- 7.1 g
- Natrium 568.1 mg
- Kalsium 104.7 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 16.1 mg
Pääraaka-aineet
-
21 gSokeri
-
25 gVoi
-
2 kplHapankorppu
-
16.65 rklVadelma
-
28 gTomusokeri
-
6.66 rklJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
250 gTuorejuusto, rasvaa 36-44 %, runsasrasvainen, kasakka/musta-pekka
-
35 gSokeri
-
75 gVoi
-
200 gRuisleipä, real tumma täysjyväleipä, fazer