Rakuunasooda
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/04/a0b9aa88-4e40-456e-86eb-02a9e23717f4.jpg
Rakuunasooda
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juomat
- Kananmunaton
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 ruukku rakuunaa
1 (luomu)sitruuna
2,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 l kivennäisvettä
jääpaloja
- Irrota rakuunan oksista lehdet. Voit myös pienentää kokonaisia varsia veitsellä, näin saat juomaan voimakkaamman maun.
Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. - Kuumenna pienessä pannussa tai kattilassa vettä ja sokeria, kunnes sokeri sulaa. Lisää rakuuna ja noin 1 rkl sitruunan kuorta.
Keitä sekoitellen noin minuutti ja ota liedeltä. - Anna jäähtyä hiukan, siirrä korkeareunaiseen kapeaan kulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Laita jääkaappiin viilenemään noin tunniksi ennen tarjoilua. Jaa rakuunasiirappi laseihin ja kaada päälle kivennäisvettä. Voit lisätä juomaan jääpaloja.
- Energia 90 kcal/annos
- Proteiini 0.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.7 g
- Sokerit 21.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 6.6 mg
- Kalsium 17.3 mg
- Rauta 0 mg
Pääraaka-aineet
-
2 iso annos (500.0 g)kivennäisvettä
-
128 gsokeria
-
0.5 iso annos (500.0 g)vettä
-
1 keskikokoinensitruuna