Ranskalainen sipulikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sipulikeittonetti.jpg
Ranskalainen sipulikeitto
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Talvi
Valmistusohje
kahdelle
2-3 suurta sipulia
1 rkl margariinia
4 dl liha- tai kasvislientä
1/2 laakerinlehti
timjamia
mustapippuria
maun mukaan 1/2 dl valkoviiniä
Kuorrutukseen:
2 viipaletta vehnäleipää
3 rkl emmental-juustoraastetta
- Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota rasvassa kattilan pohjalla.
- Kaada liemi joukkoon, lisää laakerinlehti ja timjami. Keitä hiljalleen 5-10 minuuttia.
- Mausta pippurilla ja viinillä. Jaa keitto annoskulhoihin. Levitä pinnalle leivät ja peitä juustorasteella.
- Kuorruta, uunissa tai grillissä n. 250°C:ssa, juusto kuplivaksi.
1.07 kg CO2 ekv
- Energia 254 kcal/annos
- Rasva 10.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
- Proteiini 6.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 44.8 g
- Sokerit 7.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 902.5 mg
- Kalsium 132.4 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 13.3 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
15 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
2 keskikokoinen annos (30.0 g)Paahtoleipä, vehnä, vesi
-
1/2 dlValkoviini, kuiva
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 tlTimjami
-
2 gLaakerinlehti
-
4 dlLihaliemi, laimennettu
-
1 rklMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
2 1/2 iso annos (100.0 g)Sipuli