Ranskalainen uunivanukas (Clafoutis)
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_SantaMaria_clafoutis_vaaka_H.jpg
Ranskalainen uunivanukas (Clafoutis)
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kesä
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
300 g vadelmia tai muita marjoja
2,5 dl piimää
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
(0,5 tl timjamia)
1 rkl luomusitruunan kuorta raastettuna
1 rkl sitruunan mehua
tomusokeria koristeluun
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Vuoraa uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Voit käyttää noin kahden litran vuokaa tai pyöreää vuokaa, jonka halkaisija on 20–22 cm.
- Kaada vadelmat vuoan pohjalle. Jos käytät vadelmien sijaan kivellisiä hedelmiä tai marjoja, poista kivet ja puolita hedelmät tarvittaessa.
- Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle.
- Paista uunin keskiosassa noin 30-35 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt ja saanut väriä pinnalta.
- Anna jäähtyä ja vetäytyä hetki. Ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.
Testattu Marttakeittiössä
0.5 kg CO2 ekv
- Energia 187 kcal/annos
- Rasva 6.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
- Proteiini 9.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
- Sokerit 7.6 g
- Kuitu, kokonais- 3.6 g
- Natrium 71.7 mg
- Kalsium 131.4 mg
- Rauta 2.6 mg
- C-vitamiini 36.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
1 tlVanilliinisokeri
-
65 gVehnäjauho, valkoinen
-
3 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
250 gPiimä, ab-piimä, rasvaa 2 %, probiootteja
-
300 gVadelma