Ranskalainen uunivanukas (Clafoutis)

4 annosta

Valmistusohje

300 g vadelmia tai muita marjoja
2,5 dl piimää
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
(0,5 tl timjamia)
1 rkl luomusitruunan kuorta raastettuna
1 rkl sitruunan mehua
tomusokeria koristeluun

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Vuoraa uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Voit käyttää noin kahden litran vuokaa tai pyöreää vuokaa, jonka halkaisija on 20–22 cm.
  3. Kaada vadelmat vuoan pohjalle. Jos käytät vadelmien sijaan kivellisiä hedelmiä tai marjoja, poista kivet ja puolita hedelmät tarvittaessa.
  4. Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle.
  5. Paista uunin keskiosassa noin 30-35 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt ja saanut väriä pinnalta.
  6. Anna jäähtyä ja vetäytyä hetki. Ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.5 kg CO2 ekv
  • Energia 187 kcal/annos
  • Rasva 6.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
  • Proteiini 9.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
  • Sokerit 7.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Natrium 71.7 mg
  • Kalsium 131.4 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • C-vitamiini 36.6 mg