Raparperi-inkiväärijuoma
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/06/raparperi-inkivaarijuoma-rotated.jpg
Raparperi-inkiväärijuoma
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Juomat
- Kananmunaton
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
- Valmistujaiset
- Vegaaninen
Valmistusohje
2 kg (noin 1,5 litraa) paloiteltua raparperia
3 luomusitruunaa
5 dl fariinisokeria
1 l taloussokeria
2,5 rkl sitruunahappoa
5 l kiehuvaa vettä
n. 50 g tuoretta inkivääriä kuorittuna
Tarjoiluun
5 l kivennäisvettä
- Leikkaa huuhdotut raparperin varret pieniksi paloiksi 10 litran teräskattilaan tai muovisankoon.
- Pese sitruunat huolellisesti. Kuori sitruunoiden keltainen kuori kuorimaveitsellä ja purista mehu raparperipalojen joukkoon.
- Mittaa mukaan sokerit ja sitruunahappo sekä kuorittu ja pieniksi paloiteltu inkivääri. Kaada päälle kuuma vesi.
- Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Sekoita välillä pari kertaa.
- Siivilöi juoma ja pullota. Juoma säilyy arviolta kaksi viikkoa jääkaapissa ja ylimääräisen mehun voi pakastaa.
- Säilytä juoma viileässä. Laimenna tarjolle tuotaessa kivennäisvedellä, puolet raparperijuomaa ja puolet kivennäisvettä tai maun mukaan.
- Tarjoa kesäjuomana tai tervetuliaismaljana.
Vinkki! Sitruunahappoa saa ostettua isommista kaupoista ja apteekista ja sillä on käyttöä ekosiivouksessa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.33 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 142 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.6 g
- Sokerit 32.9 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 58.5 mg
- Kalsium 49.4 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 5.5 mg
Pääraaka-aineet
-
5000 gKivennäisvesi, mineraalivesi
-
50 gInkivääri
-
5000 gVesi, vesijohtovesi
-
1200 gSokeri
-
3 kplSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
2000 gRaparperi