Raparperi-kookoscurd
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_sailonta_kotivarakakku_vaakaraparpericurd_h.jpg
Raparperi-kookoscurd
Tämä vegaaninen curd sopii esimerkiksi kääretortun, täytekakun tai britakakun täytteeksi. Curd säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa. Jos sitä jää yli tarpeen, pakasta ja käytä myöhemmin.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Säilöntä
- Vegaaninen
Valmistusohje
4 dl (200 g) raparperin paloja
0,5 dl vettä
1 dl sokeria
1 maustemitallinen suolaa
2–3 rkl maissitärkkelystä
2 tl kookosöljyä
1 rkl kookoskermaa
- Huuhdo ja paloittele raparperit. Lisää raparperin joukkoon vesi ja sokeri, keitä palat pehmeäksi. Jos käytät pakastettua raparperia, jätä vesi pois.
- Soseuta keitos sileäksi. Lisää suola ja ripotellen maissitärkkelys, sekoita huolellisesti.
- Keitä seosta miedolla lämmöllä reilut viisi minuuttia tai kunnes seos sakenee. Sekoita huolellisesti, ettei keitos pala pohjaan.
- Lisää kookosöljy ja kookoskerma. Purkita kuumana tai jäähdytä ja laita kannelliseen kulhoon jääkaappiin.
Vinkki: Valmista sitruunacurd puristamalla 1 dl sitruunamehua. Lisää mehuun 2 dl sokeria, 0,5 dl maissitärkkelystä sekä ripaus suolaa ja kurkumaa. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää 2 tl kookosöljyä ja 1 rkl kookoskermaa.
0.1 kg CO2 ekv
- Energia 66 kcal/annos
- Rasva 1.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 0.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.1 g
- Sokerit 11.2 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 39.5 mg
- Kalsium 15.9 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 1 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
2 rklKookosmaito
-
2 tlKookosöljy
-
2 rklJauho, maissitärkkelys
-
1 gSuola, pöytäsuola
-
100 gSokeri
-
50 gVesi, vesijohtovesi
-
200 gRaparperi