Raparperi-kookoscurd

Tämä vegaaninen curd sopii esimerkiksi kääretortun, täytekakun tai britakakun täytteeksi. Curd säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa. Jos sitä jää yli tarpeen, pakasta ja käytä myöhemmin.

G
10 annosta

Valmistusohje

4 dl (200 g) raparperin paloja
0,5 dl vettä
1 dl sokeria
1 maustemitallinen suolaa
2–3 rkl maissitärkkelystä
2 tl kookosöljyä
1 rkl kookoskermaa

  1. Huuhdo ja paloittele raparperit. Lisää raparperin joukkoon vesi ja sokeri, keitä palat pehmeäksi. Jos käytät pakastettua raparperia, jätä vesi pois.
  2. Soseuta keitos sileäksi. Lisää suola ja ripotellen maissitärkkelys, sekoita huolellisesti.
  3. Keitä seosta miedolla lämmöllä reilut viisi minuuttia tai kunnes seos sakenee. Sekoita huolellisesti, ettei keitos pala pohjaan.
  4. Lisää kookosöljy ja kookoskerma. Purkita kuumana tai jäähdytä ja laita kannelliseen kulhoon jääkaappiin.

Vinkki: Valmista sitruunacurd puristamalla 1 dl sitruunamehua. Lisää mehuun 2 dl sokeria, 0,5 dl maissitärkkelystä sekä ripaus suolaa ja kurkumaa. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää 2 tl kookosöljyä ja 1 rkl kookoskermaa.

Hiilijalanjälki
0.1 kg CO2 ekv
  • Energia 66 kcal/annos
  • Rasva 1.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 0.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.1 g
  • Sokerit 11.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 39.5 mg
  • Kalsium 15.9 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 1 mg

Testattu Marttakeittiössä