Raparperi-mansikkajuoma
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/06/mansikka-raparperijuoma.jpg
Raparperi-mansikkajuoma
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Juomat
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Marjat
- Vegaaninen
Valmistusohje
2 l raparperinpaloja
1 l mansikoita (pakaste tai tuore)
1 sitruuna viipaleina
3 l vettä
0,4 kg sokeria tai maun mukaan
1 rkl sitruunahappoa
- 1.Keitä vesi. Kuori sitruuna ja viipaloi.
- 2. Laita astiaan raparperipalat, mansikat, sitruunaviipaleet sekä sokeri ja kaada keitetty vesi päälle. Sekoita varovasti.
- 3. Anna jäähtyä hiukan ja lisää sitruunahappo.
- 4. Jätä mehu tekeytymään huoneenlämpöön noin vuorokaudeksi.
- 5. Siivilöi ja pullota. Juoma säilyy noin viikon hyvänä viileässä tai sen voi myös pakastaa.
- 6. Mehu on tiivistettä, jota voi laimentaa kivennäisvedellä, sitruunalimonadilla tai vedellä.
Testattu Marttakeittiössä
0.34 kg CO2 ekv
- Energia 110 kcal/annos
- Rasva 0.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.3 g
- Sokerit 24.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 2.6 mg
- Kalsium 54.9 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 19.7 mg
Pääraaka-aineet
-
400 gSokeri
-
3000 gVesi, vesijohtovesi
-
1 kplSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
500 gMansikat
-
1200 gRaparperi