Raparperikiisseli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/Raparperikeitto-shutterstock_1417025660.jpg
Raparperikiisseli
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kevät
- Maidoton
- Perinneherkut
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
8 dl raparperia pilkottuna (n.500g)
8 dl vettä
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
- Huuhtele raparperit ja leikkaa ne paloiksi.
- Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää raparperit joukkoon.
- Keitä kunnes raparperit pehmenevät.
- Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää suurus kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Anna kiisselin vielä kiehahtaa.
- Kaada kiisseli kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria.
–
Tarjoa kiisseli maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.26 kg CO2 ekv
- Energia 121 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.9 g
- Sokerit 24.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 1.9 mg
- Kalsium 50.8 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 3.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
4 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
2 dlSokeri
-
8 dlVesi, vesijohtovesi
-
500 gRaparperi