Raparperikiisseli

G
8 annosta

Valmistusohje

8 dl raparperia pilkottuna (n.500g)
8 dl vettä
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja

  1. Huuhtele raparperit ja leikkaa ne paloiksi.
  2. Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää raparperit joukkoon.
  3. Keitä kunnes raparperit pehmenevät.
  4. Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää suurus kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Anna kiisselin vielä kiehahtaa.
  6. Kaada kiisseli kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria.

    Tarjoa kiisseli maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.26 kg CO2 ekv
  • Energia 121 kcal/annos
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.9 g
  • Sokerit 24.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 1.9 mg
  • Kalsium 50.8 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 3.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus