Raparperikuppikakut

Mantelijauhe tekee kuppikakkutaikinasta maukasta ja mehevää. Voit käyttää joko tuoretta tai pakastettua raparperia. Kuorrute kruunaa kuppikakut, mutta ne ovat herkullisia myös ilman sitä.

20 annosta

Valmistusohje

250 g raparperia tai 1 ps (250 g) raparperipaloja (pakaste)
(2 rkl perunajauhoja)
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa tai kasvijuomaa
1 kananmuna
1 dl juoksevaa margariinia

Kuorrute
1 rs (225 g) vegaanista levitettä (esim. Naturli vegaaninen levite luomu)
TAI 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
5–6 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
(koristerakeita, marjoja ym. koristeluun)

  1. Pese tuoreet raparperit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Jos käytät pakasteraparperia, pyörittele jäiset palat perunajauhoissa ennen taikinaan lisäämistä.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito, muna, margariini ja raparperinpalat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  3. Kuorrutetta varten vatkaa huoneenlämpöinen levite kuohkeaksi. Lisää sokerit pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä muutamia minuutteja. Valmis kuorrutekreemi on kuohkeaa ja sileää. Jos käytät tuorejuustoa, vatkaa ensin koostumus tasaiseksi ja lisää sitten sokerit vähitellen joukkoon.
  4. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut pursottamalla tai lastalla levittämällä ja koristele halutessasi erimerkiksi koristerakeilla tai tuoreilla marjoilla. Säilytä kuorrutetut kuppikakut jääkaapissa.

Vinkki: Naturli pehmenee nopeasti huoneenlämmössä, joten säilytä valmis kreemi sekä kuppikakut jääkaapissa. Naturlin tilalla voit käyttää myös vegaanista margariinia.


Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.28 kg CO2 ekv
  • Energia 195 kcal/annos
  • Rasva 6.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.6 g
  • Sokerit 25 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 95.3 mg
  • Kalsium 78.4 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 0.7 mg