Raparperituoremehu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/10/Raparperituoremehu.jpg
Raparperituoremehu
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juomat
- Kananmunaton
- Kevät
- Maidoton
Valmistusohje
½ sangollista pestyjä ja paloiteltuja raparperin varsia
2-3 sitruunaa ja kylmää vettä
1 kg sokeria
- Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin. Kuori keltainen osa perunankuorimaveitsellä. Poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
- Laita sitruunan kuoret ja viipaleet sankoon, jossa raparperinpalat ovat. Lisää kylmää vettä niin paljon kuin mahtuu. Anna seistä kaksi päivää.
- Siivilöi mehu ja kiehauta se sokerin kanssa. Laimenna tarjottaessa vedellä maun mukaan.
0.06 kg CO2 ekv
- Energia 44 kcal/annos
- Rasva 0 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
- Sokerit 10.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 0.3 mg
- Kalsium 8.3 mg
- Rauta 0 mg
- C-vitamiini 0.8 mg
Pääraaka-aineet
-
1000 gSokeri
-
2 kplSitruuna, kuorittu
-
20 dlVesi, vesijohtovesi
-
10 iso annos (100.0 g)Raparperi