Rapeat kaurakeksit

20 annosta

Valmistusohje

100 g margariinia
4 dl hedelmä-pähkinämysliä
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa margariini kuutioiksi ja laita kattilaan. Siirrä kattila liedelle. Kuumenna, kunnes margariini on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.
  3. Mittaa mysli, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää sula margariini ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
  4. Riko kananmunat juomalasiin. Sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla. Kaada kananmunat taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  5. Ota esiin 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperi. Tee lusikalla kummallekin pellille 10 yhtä suurta taikinakekoa. Yhteen keksiin tarvitsevat noin 2 rkl taikinaa. Jätä kekojen väliin reilusti tilaa, koska ne leviävät paistamisen aikana.
  6. Laita toinen pelti uunin keskitasolle ja jätä toinen odottamaan vuoroaan. Paista keksejä uunissa noin 8 minuuttia.
  7. Anna keksien jäähtyä pellillä noin puoli tuntia, niin niistä tulee rapeita ja ne pysyvät hyvin kasassa.
Hiilijalanjälki
0.07 kg CO2 ekv
  • Energia 122 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 35 mg
  • Natrium 90.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 10.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.9 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 4.9 g