Lohkoperunat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0074.jpg
Lohkoperunat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
- Vegaaninen
Valmistusohje
8–10 suurehkoa perunaa, esimerkiksi Rosamunda tai muu jauhoinen lajike
½ dl öljyä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta rosmariinia
- Pese perunat huolellisesti harjalla ja huuhtele. Perunoita ei tarvitse kuoria.
- Leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Leikkaa puolikkaat vielä pitkittäin 3–4 osaan.
- Mittaa kulhoon öljy, suola, rosmariini, paprikajauhe ja pippuri. Lisää perunalohkot kulhoon ja sekoita.
- Kaada lohkot leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.
- Kypsennä perunalohkoja uunissa 225°C:ssa noin 30 minuuttia tai kunnes kypsiä. Voit kypsentää perunat myös airfryerilla 200°C:ssa noin 15-20 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
0.23 kg CO2 ekv
- Energia 102 kcal/annos
- Rasva 5.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 1.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.3 g
- Sokerit 0.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 291.6 mg
- Kalsium 8.3 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 6.9 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlPaprikajauhe
-
630 gPeruna, punnittu kuorineen
-
2 tlRosmariini, kuivattu
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 dlRypsiöljy