Rapeat rosetit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/bfb008ca-2c48-4ecc-904a-e6206a567d61.jpg
Rapeat rosetit
-
Avainsanat:
- Vappu
Valmistusohje
2 munaa
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa tai vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
kypsentämiseen: öljyä
pinnalle: tomusokeria
- Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää maito, jauhot ja ripaus suolaa.
- Kuumenna rasva padassa. Pata voi olla pieni, koska rosetteja kypsennetään yksi kerrallaan. Pidä rosettirautaa kuumassa rasvassa hetki.
- Valuta ylimääräinen rasva pois ja kasta rauta rosettitaikinaan vähän yli puolen välin. Älä anna taikinan valua raudan päälle, niin saat rosetin irtoamaan raudasta helposti.
- Kypsennä rosetit kauniin vaalean ruskeiksi ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Siivilöi jäähtyneiden rosettien päälle tomusokeria.
Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 40 kcal/annos
- Rasva 0.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 1.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.9 g
- Sokerit 3.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 33.3 mg
- Kalsium 13.2 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklTomusokeri
-
1/5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1/2 dlSokeri
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton