Rapeat vohvelit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/05/Martat_kesalehti_vohvelit_vaaka.jpg
Rapeat vohvelit
-
Avainsanat:
- Maidoton
- Makea leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
3 kananmunaa
4 dl maitoa tai kasvijuomaa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
50 g voisulaa
(makeisiin vohveleihin 2 rkl
sokeria)
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Vinkki! Lisää taikinaan kaakaojauhetta, saat suklaisia vohveleita. Mausta vohvelitaikina kardemummalla, appelsiinin- tai sitruunankuoriraasteella tai omenaraasteella.
- Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota noin puoli tuntia.
- Kuumenna vohvelirauta ja paista taikinasta paksuja vohveleita. Lisää raudalle rasvaa tarvittaessa.
- Tarjoa vohveleiden lisukkeena joko suolaisia tai makeita täytteitä, esimerkiksi kantarellitäytettä tai raparperi-mansikkavaahtoa.
0.14 kg CO2 ekv
- Energia 196 kcal/annos
- Rasva 6.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
- Proteiini 6.8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 26.2 g
- Sokerit 5.9 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 312.8 mg
- Kalsium 86 mg
- Rauta 1.5 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
50 gVoi
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlLeivinjauhe
-
1.68 cupVehnäjauho, valkoinen
-
100 gKivennäisvesi, mineraalivesi
-
400 gMaito, rasvaton
-
3 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
2 rklSokeri