Retkiquesadillat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/05/MARTAT_Retki_vaaka_H.jpg
Retkiquesadillat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Hävikkiherkut
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Retkiruoka
- Välipalat
Valmistusohje
175 g emmentaljuustoraastetta tai muuta juustoraastetta
kourallinen pinaatinlehtiä
1 paprika
1 tlk esikeitettyjä punaisia linssejä
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
mustapippuria
yrttejä
tortillalettuja
- Viipaloi ja valmistele halutessa kasvikset valmiiksi jo kotona tai ennen ruoanvalmistusta puukolla retkellä.
- Kuumenna trangian pannu tai nuotiopannu. Kaada pannulle hieman aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.
- Laita tortilla pannulle ja lisää täytteet toiselle puolikkaalle tortillaa: juustoraastetta, pinaatinlehtiä, paprikaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja linssejä. Ripottele päälle mustapippuria ja yrttejä.
- Taita tortillan toinen puoli täytteiden päälle ja anna lämmetä retkikeittimen pannulla.
- Paista molemmilta puolilta, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin ja juusto on sisältä sulanut.
- Halkaise valmiit quesadillat puoliksi.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.88 kg CO2 ekv
- Energia 416 kcal/annos
- Rasva 20.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.3 g
- Proteiini 22.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 42.7 g
- Sokerit 7.5 g
- Kuitu, kokonais- 5.1 g
- Natrium 367.2 mg
- Kalsium 415.4 mg
- Rauta 2.6 mg
- C-vitamiini 98.9 mg
Pääraaka-aineet
-
175 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, suurikoloinen, sinileima/gruyere
-
0.5 tlOregano, kuivattu
-
0.5 tlMustapippuri
-
4 kplTortilla - 100% täysjyvävehnää
-
100 gTomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
-
240 gLinssi, punainen, keitetty
-
150 gPaprika, keskiarvo
-
50 gPinaatti