Riisipuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/11/riisipuuro.jpg
Riisipuuro
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Perinneherkut
- Välipalat
Valmistusohje
2,5 dl vettä
1 l maitoa
2 dl puuroriisiä
1 tl suolaa
1.Kiehauta vesi kattilassa.
2.Lisää riisi veteen ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
3.Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua.
4.Hauduta 40 minuutin ajan välillä sekoittaen. Palaa herkästi pohjaan.
5.Mausta lopuksi puuro suolalla mieleiseksi.
Testattu Marttakeittiössä
Katso video
0.35 kg CO2 ekv
- Energia 276 kcal/annos
- Rasva 5.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
- Proteiini 11.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 48.1 g
- Sokerit 12.1 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 702 mg
- Kalsium 338.6 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 2.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1000 gMaito, kahvimaito, rasvaa 2 %, laktoositon, d-vitamiinia 1ug
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
170 gRiisi puuroutuva
-
3 dlVesi, vesijohtovesi