Risotto 10:lle

G
10 annosta

Valmistusohje

10 hengelle

1–2 rkl öljyä
5 dl risottoriisiä
2–3 (200 g) sipulia
4–5 (400 g) porkkanoita
200 g purjoa
1,3 l vettä
2–3 kasvisliemikuutiota
150 g tomaattimurskaa
400 g herne-maissi-paprika -sekoitusta (pakaste)
(mausteita)

1. Hienonna sipuli, kuutioi porkkana ja viipaloi purjo.
2. Kuullota sipulia ja riisiä öljyssä kattilassa muutama minuutti, lisää porkkanat ja purjo.
3. Kuullota vielä hetki ja lisää vesi sekä liemikuutiot.
4. Keitä 15 minuuttia ja lisää tomaattimurska. Jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia, jotta riisit kypsyvät.
4. Lisää herne-maissi-paprika -sekoitus, mausta tarvittaessa ja tarjoa risotto lämpimänä.

Voit valmistaa jauheliharisoton ruskistamalla noin 500 g jauhelihaa ja lisäämällä sen risottoon herne-maissi-paprika -sekoituksen kanssa samaan aikaan. Broileri-, sieni- tai kinkkurisottoa saat korvaamalla jauhelihan broilerisuikaleilla, sienillä tai paloittelemalla risottoon noin 500 g palvikinkkua.

Hiilijalanjälki
0.51 kg CO2 ekv
  • Energia 235 kcal/annos
  • C-vitamiini 27.7 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 38.7 mg
  • Natrium 411.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Sokerit 6.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 48.6 g
  • Proteiini 5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 3.4 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus