Rosmariinileipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Rosmariinileipa.jpg
Rosmariinileipä
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
4 ½ dl vettä
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
9-10 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
pinnalle:
3 rkl öljyä
rosmariinia
1-1 1/2 rkl karkeaa suolaa
- Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva kolmeen desilitraan jauhoja. Vatkaa seos lämpimään veteen ja anna seistä lämpimässä kunnes se alkaa kuplia.
- Alusta taikina vehnäjauhoilla pehmeäksi. Lisää lopuksi öljy.
- Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele ohuehkoksi leiväksi. Anna kohota.
- Pistele leipä, voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle rosmariinia ja karkeaa suolaa.
- Paista uunissa 225°C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
0.1 kg CO2 ekv
- Energia 278 kcal/annos
- C-vitamiini 0.1 mg
- Rauta 0.9 mg
- Kalsium 13.4 mg
- Natrium 817.1 mg
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Sokerit 1.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 46.9 g
- Proteiini 6.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Rasva 7.5 g
Pääraaka-aineet
-
4 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 rklSokeri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gHiiva
-
9 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
5 rklOliiviöljy
-
2 tlRosmariini, kuivattu
-
1 rklSuola, pöytäsuola