Rouskulevite
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/rouskulevite_pysty.jpg
Rouskulevite
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Sienet
- Välipalat
Valmistusohje
3 dl keitettyjä rouskuja
½–1 paprika
pala purjoa
200 g valkosipulin makuista kevyttuorejuustoa
suolaa
mustapippurirouhetta
silputtua tuoretta yrttiä, esim. kirveliä, tilliä tai persiljaa
- Hienonna rouskut ja kuumenna niitä kuivalla paistinpannulla niin, että ylimääräinen neste haihtuu. Jäähdytä.
- Leikkaa huuhdeltu paprika ja pala purjoa pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita sienet, paprika ja purjo tuorejuuston joukkoon.
- Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla.Tarjoa esimerkiksi leivän päällä tai uuniperunoiden tai tuulihattujen täytteenä.
Vinkki! Kokeile myös muita maustettuja tuorejuustoja.
Hiilijalanjälki
0.86 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 108 kcal/annos
- Rasva 7.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
- Proteiini 5.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.9 g
- Sokerit 3.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 568.4 mg
- Kalsium 62.9 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 74.9 mg
Pääraaka-aineet
-
3 rklTilli, tuore
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlRuokasuola, jodioitu
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light
-
70 gPurjosipuli
-
150 gPaprika, punainen
-
120 gKangasrousku