Rouskupiirakat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/rouskupiirakat.jpg
Rouskupiirakat
-
Avainsanat:
- Kasvis
- Sienet
- Suolainen leivonta
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
10 pientä piirakkaa tai yksi iso
2 ½ dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
¼ tl suolaa
1 muna
1 rkl vettä
Täyte:
500 g keitettyjä, pilkottuja kangasrouskuja
2 rkl soijakastiketta
3 rkl makeaa chilikastiketta
150 g smetanaa tai ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
mustapippuria
hienonnettua kirveliä
tilli- ja persiljasilppua
Pinnalle: auringonkukansiemeniä
- Valmista taikina. Nypi jauhot, huoneenlämpöinen rasva ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja lopuksi vesi varovasti. Älä vaivaa.
- Painele taikina voideltujen pienten irtopohjavuokien pohjalle ja reunoille ja pane vuoat jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Voit tehdä myös yhden ison piirakan.
- Valmista täyte. Paista sienet pannulla niin, että neste haihtuu. Mausta seos soijalla ja chilikastikkeella. Nosta pannu levyltä.
- Lisää joukkoon smetana (tai ranskankerma), ruokakerma ja kananmunat.
- Maista ja mausta makusi mukaan suolalla, mustapippurirouheella ja hienonnetuilla yrteillä.
- Jaa täyteseos taikinapohjille, koristele pinnat siemenillä ja paista uunissa 225°C:ssa alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja saanut kauniin värin.
Tarjoa pikkulämpimänä esimerkiksi iltapalalla.
0.33 kg CO2 ekv
- Energia 281 kcal/annos
- Rasva 21 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
- Proteiini 6.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20 g
- Sokerit 3.2 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 463.3 mg
- Kalsium 42.9 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 2.1 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklAuringonkukansiemen
-
2 rklPersilja
-
1 rklPersilja
-
1/2 tlMustapippuri
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
150 gSmetana, rasvaa n. 40 %
-
3 rklMaustekastike, sweet chili sauce, makea chilikastike
-
2 rklMaustekastike, soijakastike
-
500 gKangasrousku
-
1 rklVesi, vesijohtovesi
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/4 tlRuokasuola, jodioitu
-
100 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
2 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea