Rouskurieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/rouskurieskat_pysty.jpg
Rouskurieskat
-
Avainsanat:
- Kasvis
- Maidoton
- Sienet
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
5 dl vettä
1 pss perunamuusijauhetta tai -hiutaleita
½ dl savukylkeä pieninä kuutioina
1 dl keitettyjä rouskuja silputtuna
½ dl lehtipersiljaa silputtuna
1 tl suolaa
2 munaa
2 dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
- Tee perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paista savukylkikuutioita pannulla, kunnes rasva irtoaa. Lisää rouskut ja sekoittele hetki. Lisää lopuksi persiljasilppu ja suola ja yhdistä seos muusiin.
- Tarkista maku. Anna jäähtyä.
- Lisää munat ja kuivat aineet taikinaan. Sekoita.
- Ota taikinasta ruokalusikalla reiluja nokareita pellille. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele nokareista pyöreitä leipiä. Pistele pinta haarukalla.
- Paista rieskoja uunin keskitasolla 250°C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
0.13 kg CO2 ekv
- Energia 111 kcal/annos
- Rasva 3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 4.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.8 g
- Sokerit 0.7 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 303.7 mg
- Kalsium 24.3 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 3.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 dlKaurahiutale
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
3 rklPersilja
-
40 gKangasrousku
-
30 gLämminsavukylki, rasvainen
-
105 gPerunasosejauhe, valmistamaton
-
5 dlVesi, vesijohtovesi