Ruis-mustaherukkapuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_vauvanruoka_ruis_mustaherukkapuuro_vaaka_h.jpg
Ruis-mustaherukkapuuro
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvis
- Maidoton
- Vauvanruokaa
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
4 dl vettä
1,5 dl ruishiutaleita
1,5 dl soseutettuja mustaherukoita
- Kiehauta vesi ja lisää ruishiutaleet sekoittaen.
- Annan puuron kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lisää herukkasose valmiiseen puuroon. Voit halutessasi lisätä puuroon hieman sokeria, jos sose on makeuttamatonta
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.12 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 50 kcal/annos
- Rasva 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 1.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 8.2 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 1.7 mg
- Kalsium 28 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 36 mg
Pääraaka-aineet
-
1 keskikokoinen annos (120.0 g)Mustaherukka
-
400 gVesi, vesijohtovesi
-
10 rklRuishiutale