Ruis-puolukkapuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9541_rajattu.jpg
Ruis-puolukkapuuro
-
Avainsanat:
- Marjat
- Perinneherkut
- Välipalat
Valmistusohje
1 l vettä
¾ dl sokeria
¼ tl suolaa
3–4 dl puolukoita
2,5-3 dl ruisjauhoja
- Kiehauta vesi, sokeri ja suola.
- Vatkaa joukkoon ohuena nauhana ruisjauhot.
- Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika 50–60 minuuttia.
- Lisää puuroon soseutetut puolukat vasta kypsymisen loppuvaiheessa.
- Maista ja mausta mieleiseksi.
- Tarjoa puuro haaleana tai kylmänä maidon kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 196 kcal/annos
- Rasva 1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 50.2 g
- Sokerit 19.9 g
- Kuitu, kokonais- 6.4 g
- Natrium 149.8 mg
- Kalsium 30.2 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 3.9 mg
Pääraaka-aineet
-
2 3/4 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
3 1/2 dlPuolukka
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
3/4 dlSokeri
-
10 dlVesi, vesijohtovesi